Privacyverklaring: Klik hier
Keuzemenu stoppen met roken
Home
Zorgverzekeringen
Trainingen/Coaching
Lasertherapie
Bedrijven
Tarieven
Contact

Roken is slecht voor het gebid, stop met roken d.m.v een pijnloze laserbehandeling in Rotterdam.

Trainingen en coaching

Inschrijfformulier

 

Niet meer roken? Niet meer roken!!!

 

 

Roken en gebit

 

Roken is behalve voor de totale gezondheid ook erg slecht voor het gebit.

Het veroorzaakt o.a. aanslag op tanden en tandvlees, verkleuring van de tanden en een slechte adem. Daarnaast leidt roken op langere termijn tot een groter risico op mondkanker en tandvleesaandoeningen.

 

Tandvleesontstekingen:        

 

O.a. nicotine dringt door tot in het tandvlees. Daardoor vernauwen de bloedvaten in het tandvlees en wordt de wand van de bloedvaten minder toegankelijk voor de afweercellen. Het gevolg is dat er minder afweercellen uit de bloedvaten naar de tandplak kunnen gaan.

 

Bovendien zorgen schadelijke stoffen uit de rook ervoor dat de afweercellen minder goed functioneren in hun afweer tegen de bacteriën in de tandplak.

Daardoor is de kans op het ontstaan van parodontitis bij rokers groter dan bij niet rokers, tevens zorgen diezelfde stoffen voor een verminderde productie van speeksel, waardoor er minder afweerstoffen in de mondholte aanwezig zijn.

 

Voorts zijn er inmiddels sterke aanwijzingen dat er onder invloed van tabaksrook een verandering optreedt in de samenstelling van de tandplak.

Bij rokers zou het aantal agressieve bacteriën in de tandplak namelijk toenemen, waardoor de aanval op het tandvlees sterker wordt.

Het risico dat de afweercellen de bacteriën in de tandplak niet meer onder controle kunnen houden, neemt daardoor toe.

 

Al deze gevolgen van het roken leiden tot een verhoogd risico op het ontstaan van parodontitis. Een ander probleem is dat door het vernauwen van de bloedvaten de ontsteking in het tandvlees niet of niet tijdig wordt opgemerkt, waardoor het risico bestaat dat de tandvleesontsteking ongemerkt overgaat in parodontitis.

 

De veranderde samenstelling van de tandplak kan bij rokers die parodontitis hebben, de oorzaak zijn van een snellere en vaker afbreuk van het kaakbot, dan bij niet rokers met parodontitis. Bovendien reageren rokers minder goed op de behandeling van parodontitis.

 

Implantaten:

 

Roken veroorzaakt een vernauwing van de bloedvaten in het tandvlees, hierdoor vertraagt het de genezing van wonden in de mond. De kans dat een implantaat los laat of niet goed vastgroeit in het kaakbot is bij rokers bijna 3 x zo groot als bij niet-rokers. Veel tandartsen zijn daarom terughoudend om implantaten te adviseren bij rokers. Ook veel Rotterdamse Tandartsen zijn daarom terughoudend.

 

Verkleuring van het gebit:

 

Roken kan tot verkleuringen van de tanden, kiezen en vulmaterialen leiden.

U kunt deze aanslag vergelijken met die van thee. Rookaanslag is echter veel moeilijker te verwijderen. Indien u uw tanden laat bleken, heeft roken een nadelig effect, vooral in de periode direct na het bleken.

Voor het bleken van uw tanden werken we samen met Prowhite.nl.

 

Al na twee tot zes weken na het stoppen is het effect zichtbaar in de mond!

 

 

Bij Methera Lasertherapie Rotterdam kunt u ook terecht voor:

Neem contact met ons op via:

Tel.: 010 - 452 7413

of het contactformulier

 

Wilt u liever door ons gebeld worden?

Klik dan hier.

 

 

 

 

 

 

Active-air/Air-energy, geactiveerde zuurstoftherapie in Rotterdam

Zuurstoftherapie